Društvo distrofičara Zagreb - DDZ

ZAGREB MUSCULAR DYSTROPHY SOCIETY – DDZ

Partneri

Društvo distrofičara Zagreb je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

 

            REPUBLIKA HRVATSKA

 

            Agencija za obalni linijski

                  pomorski promet

 

Split, 10. rujna 2021. godine

 

                                                             

                    PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

 

 

 

OD 1. LISTOPADA BESPLATNE KARTE ZA OSOBE S INVALIDITETOM NA TRAJEKTNIM LINIJAMA ISKLJUČIVO ISKAZNICOM ZA OSI

 

 

Agencija za obalni linijski pomorski promet (dalje Agencija) obavještava korisnike, odnosno zakonom definirane kategorije osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju, da će od 1. LISTOPADA  pravo na besplatne putne karte za sebe, pratnju i osobni automobil na trajektnim linijama moći ostvariti na svim kanalima prodaje brodara isključivo Iskaznicom za OSI. (sva prodajna mjesta, web, mobilna aplikacija i hend held uređaj kod direktnog ukrcaja na linijama bez rezervacija).

 

Agencija je u svibnju uputila poziv korisnicima da započnu sa predajom zahtjeva za izdavanje Iskaznica za OSI.

 

Obzirom da određene trajektne linije imaju sustav rezervacija putnih karata, odnosno podrazumijeva se da ishodovana karta za određene linije ujedno znači i rezervaciju mjesta za vozilo na trajektu za željeni sat polaska, potrebno je uzeti u obzir da se karte za te linije izdaju na dan i sat putovanja te se te karte mogu iskoristiti isključivo za navedeno putovanje.

 

Na stranicama brodara Jadrolinija za putnike se nalaze Informacije za linije s rezervacijom kao i popis trajektnih linija za koje se kupuju/ishoduju karte na dan i sat putovanja.

 

Sve informacije o pravilima izdavanja Iskaznice za OSI, sadržaju Zahtjeva kao i obrazac Zahtjeva za izdavanje, korisnici mogu pronaći na mrežnim stranicama Agencije pod kategorijom Iskaznica za OSI.

 

 

 

Ravnateljica Agencije za obalni linijski pomorski promet

 

 

________________________

dipl. iur. Paula Vidović