Društvo distrofičara Zagreb - DDZ

ZAGREB MUSCULAR DYSTROPHY SOCIETY – DDZ

Partneri

Društvo distrofičara Zagreb je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.


Davor Komar prvi hrvatski boćar koji je osigurao nastup na Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine. S nestrpljenjem očekujemo njegov nastup planiran za 28. kolovoza 2021. godine. Simbolično je da sudjeluje na Olimpijadi povodom koje je konzorcij svjetskih organizacija pokrenuo kampanju WeThe15, koja teži postati najvećim pokretom za ljudska prava u povijesti, budući da predstavlja 1,2 milijarde osoba s invaliditetom na svijetu - što je 15% ukupnog stanovništva.  WeThe15 ima za cilj prekinuti diskriminaciju prema osobama s invaliditetom i djelovati kao globalni pokret koji javno zagovara vidljivost, uključivanje i pristupačnost osoba s invaliditetom. 

Film koji je snimljen tim povodom bit će prikazan danas na otvaranju Olimpijskih igara (poveznica). Veseli nas što je Davor kao član velike obitelji osoba oboljelih od mišićne distrofije dio toga. Društvo distrofičara vjeruje u njegov uspjeh. Puno sreće Davore!