Društvo distrofičara Zagreb - DDZ

ZAGREB MUSCULAR DYSTROPHY SOCIETY – DDZ

Partneri

Društvo distrofičara Zagreb je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.


Obilježavajući Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti, Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, 17. listopada 2019. u Gastro Globusu, organizirao je jednodnevnu konferenciju "Znanost susreće regije". Cilj konferencija bio je usmjeren na socijalnu politiku Grada Zagreba i postavljene strateške ciljeve Socijalnog plana Grada Zagreba 2014. - 2020.  
Konferencija "Znanost susreće regije" održana je pod pokroviteljstvom Zajedničkog istraživačkog centra (JRC), službe Europske komisije za znanost i znanje i Europskog parlamenta, a opći cilj ovog pilot projekta je približiti znanstvenike i kreatore politika, poticati međusobno razumijevanje, raspravljati o relevantnim pitanjima politika koristeći znanstvene dokaze, približiti znanost građanima te povećati povjerenje ljudi u znanost pokazujući ključne doprinose znanosti u društvu.  
U panel diskusiji "Što je do sada postignuto? Socijalni Zagreb" sudjelovala je predsjednica Marica Mirić. Predstavila je postignuća iz perspektive osoba s invaliditetom.