Društvo distrofičara Zagreb - DDZ

ZAGREB MUSCULAR DYSTROPHY SOCIETY – DDZ

Partneri

Društvo distrofičara Zagreb je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.


Međunarodna konferencija "Solid.Forum -Forum socijalne solidarnosti" 
U Hotelu Panorama  29. ožujka 2019. održana je međunarodna konferencija "Solid.Forum -Forum socijalne solidarnosti" koju su organizirali Grad Zagreb i Općina Centar Sarajevo (BiH), u projekta "Solid.Forum -Forum socijalne solidarnosti" kojeg provodi Grad Zagreb u partnerstvu s Općinom Centar Sarajevo (BiH). Projekt je odobren za financiranje temeljem natječaja Europske komisije, Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu pod nazivom Demokratski angažman i sudjelovanje u građanskim inicijativama, objavljenog u sklopu programa Europa za građane (2014.-2020.) Projekt se financira u iznosu od 12.095 eura bespovratnih sredstava. Na  konferencije bili su predstavnici upravnih tijela Grada Zagreba, Općine Centar Sarajevo, organizacija civilnog društva te nacionalnih javnih tijela. 
U prvom dijelu konferencije predstavljeni su različiti programi i politike Europske unije koji postavljaju temelj za definiranje lokalnih zajedničkih inicijativa, te putem kojih se mogu financirati projekti za razvoj socijalne integracije i solidarnosti. Također su predstavljeni i strateški dokumenti na razini Europske unije, na lokalnoj i nacionalnoj razini u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, te na razini gradova Zagreba i Sarajeva koji ukazuju na potrebe za razvojem novih programa, projekata i usluga u ovom području.
U drugom dijelu konferencije održana je interaktivna radionica svih sudionika tijekom koje su se razvijali projektni koncepti za lokalne, prekogranične i međunarodne projekte.
Cilj Projekta je razmjena iskustava i razvoj zajedničkih inicijativa za povećanje solidarnosti i socijalne integracije između dionika iz Sarajeva i Zagreba. Na Konferenciji je sudjelovala predstavnica DDZ Draženka Pavlek.