Društvo distrofičara Zagreb - DDZ

ZAGREB MUSCULAR DYSTROPHY SOCIETY – DDZ

Partneri

Društvo distrofičara Zagreb je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.


Nacionalna konferencija o volonterstvu
"POZITIVNA STRUJA VOLONTERSTVA"

Nacionalna konferencija o volonterstvu "Pozitivna struja volonterstva",  održana je dana 4. travnja 2019. u Hotelu Dubrovnik u Zagrebu. Konferencija o volonterstvu dio je projekta "Hrvatska volontira - pozitivna struja volonterstva" čiji je nositelj Hrvatski centar za razvoj volonterstva, a partneri Udruga "Mi" iz Splita, Volonterski centar Zagreb, Udruga za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke, Volonterski centar Osijek, te Dom za starije osobe Maksimir.
Prikazane su priče uspješnih primjera razvoja volonterstva, panel i radionice stručnjaka iz različitih područja volontiranja i uspostavljanje kontakata i razmjenu iskustava s organizatorima volonterskih programa i volonterskim centrima. Svoja iskustva i znanja na ovoj konferenciji prikazali su stručnjaci iz Danske, Belgije, Irske, Slovenije i Hrvatske. U posljednjih nekoliko godina značajno je porastao interes za volontiranje i to u svim društvenim područjima. Razvoj volonterstva tema je koja obuhvaća široko društveno područje i ima velike potencijale utjecaja na ukupni društveni razvoj, ali i zahtjeva strateški pristup i kontinuirane inovacije. Jedan od zaključaka Konferencije je prijedlog izmjena i dopuna Zakona o volonterstvu kako bi se sto više potakao razvoj volonterstva u Hrvatskoj. Na Konferenciji je sudjelovala predstavnica DDZ Draženka Pavlek.