Društvo distrofičara Zagreb - DDZ

ZAGREB MUSCULAR DYSTROPHY SOCIETY – DDZ

Partneri

Društvo distrofičara Zagreb je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.


U nedjelju, 12. rujna,  uspješno je završila  jubilarna peta UNICEF-ova utrka "Mliječna staza" koja je ove godine bila virtualna, inkluzivna i nacionalna a odvijala se putem mobilne aplikacije AtlasGO. Kroz mobilnu aplikaciju sudionici  su se povezali u više od 550 timova, a čak 26 udruga koje rade s djecom s teškoćama i osobama s invaliditetom aktivnim je sudjelovanjem u utrci doprinijelo ostvarenju cilja. Cilj UNICEF-ove kampanje je pomoći osigurati dostupnost inkluzivnih usluga za djecu s teškoćama u razvoju i njihove roditelje, bez obzira na to gdje djeca i njihove obitelji žive. Stoga će sredstva prikupljena na ovogodišnjoj utrci UNICEF uložiti u usluge dnevnog boravka, grupne psihosocijalne podrške te kvalitetnih programa za roditelje djece s teškoćama tamo gdje takvih usluga nema ili ih je premalo.

 

Utrka Mliječna staza svake godine okuplja tisuće trkača, rekreativaca, hodača, djece, obitelji, volontera i osoba iz javnog života koji zajedno doprinose ostvarenju humanitarnog cilja. Društvo distrofičara Zagreb - DDZ aktivno se uključio jer podržava krajnji cilj da sva djeca s teškoćama u razvoju imaju pravo na pravovremenu i kvalitetnu podršku u cijeloj Hrvatskoj. DDZtim sastojao se od članova – djece i odraslih, zaposlenika i volontera. Kilometri su se marljivo skupljali po stazama Grada Zagreba i okolice trčanjem, hodanjem, šetnjom, vožnjom bicikla i kolica... Tisuće staza,  jedan cilj!

Čestitke  DDZtim-u  i svim sudionicima!