Društvo distrofičara Zagreb - DDZ

ZAGREB MUSCULAR DYSTROPHY SOCIETY – DDZ

Partneri

Društvo distrofičara Zagreb je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.


Pandemija koronavirusa donosi brojne izazove za svaku obitelj. UNICEF priprema niz sadržaja za koje vjerujemo da mogu biti korisni roditeljima i stručnjacima u pružanju podrške djeci u vrijeme pandemije.

 

SADRŽAJI I AKTIVNOSTI ZA RODITELJE, DJECU, MLADE I STRUČNJAKE

Uz nabavku opreme i provedbu programskih aktivnosti, na našoj web stranici u suradnji sa stručnjacima, roditeljima, djecom i mladima pripremamo brojne sadržaje:Kutak za roditelje s edukativnim i praktičnim sadržajima namijenjenim roditeljima i djeci.Kutak za mlade u kojem zajedno s mladima objavljujemo pitanja, odgovore i blogove o temama o kojima oni mladi žele razgovarati.Svakodnevno nadograđujemo i bazu korisnih sadržaja za odgojitelje, učitelje i nastavnike, zdravstvene djelatnike i druge stručnjake koji pružaju podršku djeci i obiteljima.Vjerujemo da bi ovi sadržaji mogli biti zanimljivi vašim korisnicima, suradnicima i pratiteljima na društvenim mrežama. Pozivamo vas da ih koristite, a u nastavku vam šaljemo i prijedloge za objave na društvenim mrežama.

 

KORISTITE SADRŽAJE I AKTIVNOSTI ZA RODITELJE

Društvene mreže i UNICEF Hrvatska web

 

 

Post 1: Kako razgovarati s djecom o koronavirusu

Prijedlog posta:

Trebate li i na koji način s djecom razgovarati o koronavirusu? @UNICEFHrvatska u suradnji sa stručnjacima donosi savjete za roditelje! #koronavirus

Link na članak: https://www.unicef.org/croatia/price/kako-razgovarati-s-djetetom-o-pandemiji- novog-koronavirusa-covid-19

 

Post 2: 50 zanimljivih ideja i aktivnosti za djecu i roditelje

Podijelite UNICEF-ov post s linkom na više od 50 zanimljivih ideja i aktivnosti za djecu i roditelje koji možete pronaći na ovom linku – Post 50 aktivnosti link

U svoj post možete dodati sljedeći tekst:

@UNICEFHrvatska donosi vam više od 50 ideja za zanimljive i poučne aktivnosti s djecom! #OstaniteDoma, zabavite se i učite svaki dan!        

Igra i učenje #ZaSvakoDijete! Podijeli ako se slažeš!

 

Post 3: Djeca u akciji

Podijelite UNICEF-ov post s vizualima i savjetima za djecu – Post Djeca u akciji

U svoj post možete dodati sljedeći tekst:

@UNICEFHrvatska donosi simpatične vizuale koji će pomoći djeci u zaštiti od koronavirusa te

im dati savjete kako si ispuniti dan. #OstaniDoma

 Poster s vizualima možete preuzeti na UNICEF-ovim internetskim stranicama i isprintati ih - https://www.unicef.org/croatia/media/3046/file

 

Post 4: Kako mladi mogu čuvati svoje mentalno zdravlje za vrijeme krize izazvane

koronavirusom (i potresom)

Prijedlog posta: Nastava se odvija online, sve izvanškolske aktivnosti i natjecanja su otkazani do daljnjeg i nema druženja s prijateljima…. To su samo neke od brojnih promjena koje su u potpunosti promijenile svakodnevicu mladih. Mnogi od njih osjećaju strah i zabrinuti su kako će situacija s pandemijom utjecati na njihovu budućnost i obrazovanje. @UNICEFHrvatska donosi 7 strategija za mlade koje im mogu pomoći da se lakše nose s novom svakodnevicom.

   #OstaniDoma #koronavirus

Link na stranicu - https://www.unicef.org/croatia/savjeti-za-mlade-o-koronavirusu

 

Post 5. Medijska pismenost, prepoznavanje lažnih vijesti i sigurnost na internetu

Situacija je izvanredna, no to može biti i prilika za učenje! Mnoga djeca i mladi ovih dana više nego inače koriste različite načine online komunikacije s učiteljima i prijateljima iz razreda.

Prilika je to za obiteljski razgovor o tome da je međusobno poštovanje i uvažavanje jednako važno i u online svijetu. @UNICEFHrvatska na svojim stranicama donosi ideje za učenje i zabavu na temu prava djece i medijske pismenosti. Na raspolaganju su crtići, slikovnice, kratke brošure za roditelje i drugi materijali! Preporučujemo!

https://www.unicef.org/croatia/kako-provoditi-vrijeme-s-djecom-kod-kuce

 

UKLJUČITE SE U UNICEF-ov IZAZOV ZA PODRŠKU RODITELJIMA

#VrticOdDoma i #SkolaOdDoma!

 

Pozovite pratitelje na vašim društvenim mrežama da se uključe u UNICEF-ov izazov za roditelje čiji je cilj međusobno pomaganje kroz dijeljenje ideja za zabavu i učenje kod kuće. Podijelite UNICEF-ov post s videom koji može poslužiti kao primjer i pozivom na izazov za roditelje – Post UNICEF challenge za roditelje

 

Prijedlog posta: Uključite se i vi u @UNICEFHrvatska izazov za roditelje i podijelite s drugim roditeljima ideje za zabavu i učenje kod kuće! Tagajte UNICEF Hrvatska i koristite hashtagove #VrticOdDoma i #SkolaOdDoma!

  Zanimljive ideje za igru i zabavu potražite na UNICEF-ovim stranicama - https://www.unicef.org/croatia/price/50-zanimljivih-ideja-i-aktivnosti-za-djecu-i-roditelje

 

STRUČNJACI ODGOVARAJU NA PITANJA RODITELJA

Pripremamo i videa sa stručnjacima koji odgovaraju na pitanja roditelja vezana za brigu o djeci u vrijeme pandemije. U prvom videu na pitanja odgovara prof. prim. dr. sc. Milan Stanojević, a video je dostupan na UNICEF-ovim kanalima Facebook, YouTube i Instagram. Pripremamo još videa sa stručnjacima te vas pozivamo da nas pratite i dijelite taj sadržaj.

 

KORISTITE SADRŽAJE ZA MLADE

 

Ured UNICEF-a za Hrvatsku u suradnji s mladima priprema sadržaj primjeren upravo toj

populaciji. Svi materijali dostupni su u kutku za mlade na našim internetskim stranicama:

Blogovi mladih

Video blogovi mladih na YouTubeu Koronavirus – odgovori na pitanja mladih

7 strategija za mlade koji se suočavaju s novom „normalnom“ situacijom

 

KORISTITE SMJERNICE I PREPORUKE ZA STRUČNJAKE

 

Sadržaj za odgojitelje, učitelje i nastavnike:

 Koronavirus: Upute za odgojitelje, učitelje i nastavnike

 Smjernice za zaštitu djece i podršku sigurnim školskim aktivnostima

Medijska pismenost i online sigurnost

Sadržaj za zdravstvene djelatnike:

COVID-19 i dojenje - preporuke

Smjernice za rutinske imunizacijske usluge COVID-19 – smjernice za pedijatrijske usluge Zaštita djece:

COVID-19 - Smjernice za zaštitu djece od zanemarivanja, iskorištavanja i nasilja

 

 

Hvala vam što pružate podršku djeci i roditeljima i radujemo se daljnjoj suradnji!