Društvo distrofičara Zagreb - DDZ

ZAGREB MUSCULAR DYSTROPHY SOCIETY – DDZ

Partneri

Društvo distrofičara Zagreb je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.


Održana je radionica joge smijeha u prirodi kao vrsta psihofizičkog treninga i tehnike opuštanja za nošenje sa stresom i kroničnim bolestima uz stručno vođenje Danijele Biondić-Vidaković, međunarodne certificirane učiteljice i voditeljice joge smijeha „School of Laughter Yoga“.

Ova "Nije mit - uz smijeh smo fit" radionica joge smijeha provedena je u sklopu Projekta "Hit je bit` mentalno fit - 2" Saveza društava distrofičara Hrvatske (SDDH) na Jarunu, u petak 27. rujna 2024. 

Joga smijeha ima pozitivan utjecaj na raspoloženje, kardiovaskularno zdravlje i unutarnju motivaciju. Koristi se kao tehnika opuštanja i disanja. Nema pokreta koji izazivaju bol. Nije potrebno prethodno iskustvo ili tjelesna kondicija te posebna oprema.


Osmijeh ima neopisiv značaj za mentalno zdravlje, te je jedan od najbržih načina da se osjećamo dobro. 


Naša misija je ispunjena, radni tjedan smo zaključili sa obiljem smijeha i dobre atmosfere, naučili puno vrijednih informacija i tehnika koje ćemo pokušati primjenjivati u daljnjem životu kako bi nam svaki dan bio „petak“.