Društvo distrofičara Zagreb - DDZ

ZAGREB MUSCULAR DYSTROPHY SOCIETY – DDZ

Partneri

Društvo distrofičara Zagreb je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.


Novi, zanimljivi i još izazovniji pub kviz održan je u petak 27.9.2024. u prostorima DDZ-a u Novom Jelkovcu. 
Kviz su ovoga puta održale dvije stručne suradnice - radna terapeutkinja Katarina Kovačić i fizioterapeutkinja Gabriela Čabraja. Kviz općeg znanja sastojao se od dva seta po 20 pitanja gdje su korisnici i njihove pratnje zajedničkim snagama pokušali doći do točnih odgovora, upisivajući odgovore na liste, nakon čega je rađena kraća stanka za predah i provjeru odgovora. 
Na kvizu je sudjelovalo 14 sudionika, među kojima su bili kolege stručni suradnici i korisnici iz Udruge osoba s mišićnom distrofijom Primorsko-goranske županije (UOMD).
Nakon neizvjesne borbe, pobjedu je odnijela ekipa „SDS“ 
Nadamo se da su se svi dobro zabavili, te naučili nešto novo i da ćemo se ponovno vidjeti u što većem broju.

Pub kviz jedna je od inovativnih metoda rada u DDZ-u koja je usmjerena na razvoj kognitivnih i socijalnih vještina korisnika.

Aktivnost je provedena u okviru trogodišnjeg programa „Korisnik u FOKUSU“ u sklopu poziva „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga za razdoblje 2023. do 2025.“ kojeg sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

A kako smo se proveli, možete vidjeti na sljedećim fotografijama! blush