Društvo distrofičara Zagreb - DDZ

ZAGREB MUSCULAR DYSTROPHY SOCIETY – DDZ

Partneri

Društvo distrofičara Zagreb je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.


SOIH je dana 11. lipnja 2024. godine putem Zooma održao početno predstavljanje projekta SOIH – Centar neovisnog življenja. Ovo je druga godina provođenja trogodišnjeg programa. 

Projekt je predstavila Ivana Bandov, stručna suradnica u SOIH-u i voditeljica projekta. Projekt financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i provodit će se od 1. lipnja 2024. godine do 31. svibnja 2025. godine. Iznos sredstava ovog projekta je 32.500 eura.

Partneri u projektu su Zavod za socijalni rad, Područni ured Sesvete, ZOSI, Centar za pružanje usluga u zajednici Novi Jelkovec i Udruga distrofičara Krapina.

Kroz projekt bit će provođene aktivnosti poput ovog uvodnog predstavljanja, sastanci projektnog tima, partnerski sastanci, sudjelovanje u medijima, predstavljanje projekta i završna konferencija.
Projekt ima tri posebna cilja, a oni su: ‘Povećanje kvalitete postojećih i uvođenje inovativnih usluga neovisnog življenja’ ‘Smanjenje socijalne isključenosti osoba s invaliditetom i siromaštva’ i ‘Razvoj suradničkih odnosa s dionicima u zajednici’.