Društvo distrofičara Zagreb - DDZ

ZAGREB MUSCULAR DYSTROPHY SOCIETY – DDZ

Partneri

Društvo distrofičara Zagreb je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.


Društvo distrofičara Zagreb (DDZ) se i ove godine uključuje u kampanju obilježavanja 7. rujna - Svjetskog dana svjesnosti o Duchenne mišićnoj distrofiji koju provodi World Duchenne Organization (Svjetska organizacija osoba s Duchenne mišićnom distrofijom).
Ovogodišnja tema Svjetskog dana svjesnosti o DMD je „Podigni svoj glas za Duchenne“!
Ove godine, Svjetski dan svjesnosti o DMD ima poseban značaj jer se prvi put obilježava pod pokroviteljstvom European Parliament, nakon što su United Nations službeno proglasili 7. rujna Svjetskim danom svjesnosti o DMD. Tom prilikom, UN je pozvao sve države članice, međunarodne i regionalne organizacije, kao i civilno društvo, uključujući nevladine organizacije i pojedince, da u suradnji s relevantnim sudionicima i organizacijama, na primjeren način obilježe ovaj dan.
Povodom obilježavanja 7. rujna - Svjetskog dana svjesnosti o Duchenne mišićnoj distrofiji, DDZ je prošle godine izradio informativnu brošuru kako bi razvio svjesnost i ukazao na poteškoće, ali i mogućnosti osoba s Duchenne mišićnom distrofijom.
Brošuru možete vidjeti i preuzeti na poveznici