Društvo distrofičara Zagreb - DDZ

ZAGREB MUSCULAR DYSTROPHY SOCIETY – DDZ

Partneri

Društvo distrofičara Zagreb je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.


Definicija emocionalne kompetencije koja je otvorila predavanje glasi - sposobnost je prepoznavanja, razumijevanja i upravljanja vlastitim emocijama, ali i osjećajima drugih ljudi. Predstavljena je njena važnost u svakodnevnom životu, ali i u privatnom.

Pet osnovih  komponenata emocionalne kompetencije su: samopouzdanje, samoregulacija, empatija, društvene vještine, te utjecaj na međuljudske odnose. Emocionalna inteligencija poboljšava komunikaciju, s naglaskom na važnost uloge emocija u rješavanju konflikata. Također doprinosi uspjehu u karijeri. Razvija se kroz vježbe samopouzdanja  i samorefleksije.

Predavanje je završeno isticanjem važnosti kontinuiranog razvoja emocionalne kompetencije za osobni i profesionalni rast.

Nakon teorijskog dijela uslijedila je radionica ispunjavanja upitnika.  Sudionici su ohrabreni da primjene naučeno u svakodnevnom životu.

Edukacija i radionica je održana u okviru projekta "Hit je bit` mentalno fit - 2" Saveza društava distrofičara Hrvatske (SDDH) u partnerstvu s Društvom distrofičara Zagreb (DDZ), s ciljem unapređenja pozitivnog mentalnog zdravlja osoba s mišićnom distrofijom.